Jag blir då snurrig!!


Jag hänger knappt med i svängarna längre. Jag har alltid läst det senaste skvallret och brukar tycka att det är lite kul. Det tycker jag nog fortfarande eftersom jag envisas att skriva om Linday Lohan och hennes flickvän (?!?) Samantha Ronson, 30. För någon dag sedan dementerade hon rykterna och nu finns bilder när de kramas samt att hennes pappa gått ut och sagt att de är ett par. Det pratar till och med om förlovning och giftemål. Okej, kul för dem. VI får väl vänta och se om de är tillsammans i morgon. Vem vet?? Imogon kanske dom har barn tillsammans... Jag skulle inte bli förvånad om jag läste det i tidningen. Det skrivs otroligt mycket i tidningarna som inte är sant så jag vet då varken ut eller in längre. Men men.... jag måste ju erkänna att jag kommer nog ändå inte att sluta läsa, trots att det nog bara är ca 25% sanning.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lite skvaller och filmtips..


Har läst på wwtdd.com de senaste månaderna att det ryktas om att den ökände Lindsay Lohan, 21 har gått och "blivit " gay. Rykterna bygger på att hon den senaste tiden har umgåtts mycket med sin väninna Samantha Ronson som tydligen är öppet gay. De har bott tillsammans på hotell och hållit hand. Okej, och detta skulle vara "bevis" för att Lohan skulle vara gay?!? Visst jag bryr mig inte om hon är det eller ej men herregud finns det inget annat att skriva om. Om detta nu är något som måste rapporteras till varje pris så kan de ju åtminstone vänta tills man har lite mer fakta. Eller? Det tycker då jag i allafall. Lohan har i allafall varit tvungen att gå ut och neka till dessa rykten. Hon säger att: "vi är bara nära vänner". Okej, där har ni det. Mysteriet är löst. Nu kan vi fortsätta med att söka bot mot cancer och stoppa alla världens krig. =)

Jag längtar till sommar av olika anledningar. En av desas anledningar är p.g.a. alla bra filmer som kommer ut på bio, och som jag vill se. En av dessa är såklart "Sex and the city". Sarah jessica parker, Kim Cattrall, Kristin Davis och Cyntia Nixon springer omkring i New York igen och gör en massa knäppa och roliga saker. Kan det bli bättre! Nej, jag tror inte det. Filmen har premiär i Sverige den 21 Juni så det är bara att hålla ut.Sedan tycker jag att det ska bli jättespännande att se fortsättningen på The chronicles of Narnia, Filmen heter Prins Caspian. Jag har läst alla böcker och gillade den första filmen, men har hört att denna ska vara ännu bättre och riktar sig mer mot en äldre publik. Jag tror att denkommer att vara bra. Ben Barnes spelar huvudrollen och vi kan se den på bio fr.o.m. den 2 Juli.Sist men inte minst så har jag länge velat se filmen "The Dark Knight". Många bra skådespelare och en bra story kan inte bli annat än en succé. Det hoppas jag på i allafall. Cristian Bale spelar självaste Batman medan, den nu avlidna, Heath Ledger spelar Joker. Andra stora skådespelare är Morgan Freeman, Michael Caine och Gary Oldman. Jag kan knappt vänta till den 25 Juli när den har premiär. Spännande!! =)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Höll nästan på att glömma..


att jag ska vara med i postkodmiljonären till hösten. Det är hur spännande som helst. Tänk att få vara en av de som har chansen att få komma upp i heta stolen. Det är ju helt tokigt! Man kan ju i praktiken vinna en mijon kronor!! Ja, jag fattar knappt att det är verklighet... Imorgon ska man upp tidigt igen, upp till skolan. Jag har tenta nästa torsdag så det är mycket pluggande för tillfället. Typ 20 stycken sjukdomar ska vi lära oss till den 5 juni. Vi har redan lärt oss (och tentat av) ca 20 st för några veckor sedan. Det är då en jäkla massa sjukdomar på kort tid! Men jag klagar inte! =) =)
Nu har vi tenta på dessa sjukdomar:

Arteroskleros
Hjärtsvikt
Hjärtinfarkt
Hypertoni
Angina Pectoris
Astma
Lungcancer
Kol
Pnemoni
TBC
Prostatacancer
Prostatahyperplasi
Urinvägsinfektion
Urinblåsecancer
Njursten
Levercirros
Hepatit
Pankreatit
Kolangit
Kolecystit
koleduktussten
gallsten
Gallstensileus
"Ikterus"

Då läser vi allmänt om själva sjukdomen, vad det är och hur den uppkommit. Sedan lär vi oss symtom, diagnos och behandling också. Det är jättespännande och man lär sig hur mycket som helst, men det är mycket att läsa ska ni veta. Jag vet inte riktigt vad jag ska lägga ut för blid denna gång. Jag tänkte att jag skulle slänga upp en lungcancerbild för att skrämma alla er som har den onödiga vanan att röka. Men jag ändrade mig i sista sekunden, jag tror inte att någon vill se den bilden. Ni får föreställa er hur den skulle kunna se ut istället. =) Här kommer en mycket sötare bild. Ha det bra, till nästa gång!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Ryssland vann Eurovision...

Det var lite oväntat, i allafall för mig och min omkrets. Jag trodde kanske inte att Perelli skulle vinna alltihop ,men åtminstone att skulle få fler poäng än vad hon fick. Men men.. vad är livet utan överraskningar. Här har ni vinnaren i allafall, Rysslands egen Dima Bilan med vinnarlåten "Belive".

image27

Jo.. Han ser ju glad ut, och det är ju alltid bra. Han var ju faktiskt en av favoriterna innan finalen. Grattis då......
Jag tyckte att det var många dåliga bidrag i år. Det var svårt att hålla intresset upp under alla tre timmar. Men med lite vin så tog vi oss igenom hela programmet. =) Bättre lycka nästa år kanske? Om det blir något nästa år för melodiefestivalen förstås...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ikväll är det Eurovision Song Contest!

Nu ska vi se hur det går för Charlotte ikväll. Hon har start nummer 15 av 25. Det hade hon även när hon vann i Israel för 9 år sedan så nu hoppar hon av glädje. Så här såg det ut när hon vann Melodifestivalen 2008 (till höger Ani Lorak).

image24 image25

Undra hur det går i den stora finalen nu i kväll i Belgrad. Många pratar ju om hur Ukrainas Ani Lorak och Charlottes klänningar och framträdanden är identiska. Hmm.. Jo det är kanske sant. Men inte för att vara taskig eller nått men om ni jämför dessa bilder så tycker faktiskt jag att de ser olika ut. Ani ser mycket bättre ut än vad Charlotte gör och även om Charlotte har bättre röst än vad Ani har så är Anis låt "Shady Lady" faktiskt ganska klämmig. =)
Här har ni Kvällens startordning i allafall, med låten "Hero" som start nr 15.

1. Rumänien
2. Storbritannien
3. Albanien
4. Tyskland
5. Armenien
6. Bosnien-Hercegovina
7. Israel
8. Finland
9. Kroatien
10. Polen
11. Island
12. Turkiet
13. Portugal
14. Lettland
15. Sverige
16. Danmark
17. Georgien
18. Ukraina
19. Frankrike
20. Azerbajdzjan
21. Grekland
22. Spanien
23. Serbien
24. Ryssland
25. Norge


Som ni ser så är Perelli tre nummer före Lorak, undra om det är bra eller dåligt. Det får vi veta i kväll. Det finns ju många andra bra låtar i startfältet. Rysslands låt "Believe" och Islands "This is my life". Vi får helt enkelt vänta tills i kväll för att få veta något. Ha det bra!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Nu vill jag ha "sommarlov"!

Men även om det blir sommar så blir det inte så mycket ledigt. Måste ju jobba hela sommaren för att kunna försörja mig. Men jag kommer i allafall att vara ledig från skolan i 3 hela månader och DET kan jag berätta, för er som inte vet, kommer att bli helt underbart! =) Jag tycker att skolan är hur kul som helst men nu är jag trött... Man behöver vila upp sig. De senaste 8 veckorna har vi läst om 34 sjukdomar och därtill vissa behandlingar och liknande. Hur spännande som helst men en paus kan inte komma mer lägligt. Det enda som snurrar runt i huvudet nu är en massa symtom och diagnoser. Jag hittade en rolig bild på ungefär hur jag känner mig för tillfället. =)

image23

Eller nått liknande! =) Jag tyckte att det var en väldigt bra reklam i allafall, jo... han har nog ont i huvudet. =)
Nu ska jag hoppa i sängen, ska upp kvart i sex i morgon. Ha det!

"Seriösa bilköpare"!?!

Just nu håller vi på att sälja denna vackra bil! Det går framåt men vi har ännu ingen köpare.

image22

Igår hade vi dock några spekulanter. Dom hade kört 15 mil för att se bilen och de var MYCKET seriösa (trodde vi). Det var en hel familj mamma, pappa och barn. Dom gillade bilen och efter många om och men så kom vi överens om ett pris och dom bestämde sig för att köpa bilen. Allting bra, so far! Men dom har inga kontanter och dom vill inte lämna handpenning för att senare under veckan komma och hämta bilen. Nej, dom skulle minsann ha bilen med sig hem, för inte tänkte han köra 15 mil till bara för att hämta sin nya bil! Mannen föreslår att han ska föra över pengar från hans konto till min sambos genom att använda internetbanken. När allt är klart och min sambo och mannen har skrivit på ett "kvitto" så ser vi att på hans transaktion finns det en "ta bort-knapp". Han kan alltså åka hem med bilen och sedan logga in sig på internetbanken för att häva transaktionen. Det kändes inte bra och det sa vi till honom. Han blir sur och otrevlig men vi kommer överens om att han ska fixa pengar dagen efter och att vi kommer och lämnar bilen hos dem (och tar tåget hem!!!).  Det är ju bra för deras del p.g.a. att de inte behöver köra hela vägen igen. Jaja... VI ville bara vara snälla. Idag ringer han och säger att han inte längre är intresserad och att han ska minsann inte köpa våran bil. Hmm....Hur mycket ville han ha bilen egentligen? En "seriös" köpare, Absolut! =) Men detta är deras förlust och inte våran.

Annars har helgen varit bra. Vi var på 30-års-kalas i lördags.  Åt middag, drack vin och pratade hela kvällen. Hur trevligt som helst.

Författare och kungar?!?

"Little Women" - Louisa M Alcott, "Doktor Glas" - Hjalmar Söderberg, "Stolthet och fördom" - Jane Austen och "Brott och straff" - Fjodor Dostojevskij. Detta kan vara författare och böcker som gör att jag inte klarar mig speciellt långt i Postkodmiljonären. Om Det är något som jag inte kan så är det författare och deras oändliga antal böcker. Det finns ju typ 900 miljoner böcker eller mer, vad vet jag ( Det finns då många i allafall). Hur i hela fridens ska man kunna allt det. Det är ju en omöjlighet.
Historia, det är nästa ämne. Det är hemskt att säga men jag kan väldigt lite om Sveriges och världens historia. Kungar? Vem som var kung under ett visst århundrade i ett speciellt land. Inte en aning. T.ex. Vem är detta??

image21

Henrik den XIII av England (regerade 1508 - 1547). Nu vet jag ju såklart detta p.g.a. att jag har kollat upp detta. Men jag hade inte haft en aning annars. Är det någon som skulle ha vetat detta om de inte såg namnet under bilden?
Jaja... Ni kan ju fundera på detta medan jag går och sover lite. Ha det bra nu!

Postkodmiljonären!

Kan ni tänka er, JAG ska vara med i postkodmiljonären! Det är sant! Det blir inte förrän till hösten men ändå. Jag kommer att vara en av  tio som har chansen att komma upp i heta stolen. Det känns helt overkligt. Men samtidigt jättespännande. Nu blir det hjärngympa och vanlig gympa hela sommaren. Man vill ju vara både smart och snygg när man ska vara med på tv.! =)  Smart är jag ju förvisso redan så. =) Nej, men skämt och sido så känns det jättekul och jättespännande. Jag kan knappt vänta. Det är ju heller ingen nackdel att få träffa och se Rickard Sjöberg heller. =)


image20

Mörrums marknad & Skånska filmdagarna..

..tänkte jag gå på i helgen. Om det är någon annan som blir sugen så är det bara att kika in på Mörrums  hemsida. =)  Vi var faktiskt där förra året med några vänner, och det var jättemysigt. Nu ska ju vädret bli hur underbart som helst igen så det kommer nog att vara trevligt. 

image19

Det kanske inte är just denna marknad som vi ska på, men det kommer nog att vara minst lika mysigt. Hoppas jag! =)  Iallafall så är det ungefär 30 minuter kvar tills jag får reda på om jag klarade tentan som jag gjorde för ca 2 veckor sedan. Spännande!! Jag tror att det har gått hur bra som helst, men man kan ju aldrig vara säker. Vi får hålla tummarna. Sedan ska vi mest troligen åka ner till Malmö på söndag för att "inkassera" de skånska filmdagarna. Vi har en vän som har producerat några filmer som ska visas där. Filmerna visas på Spegeln i Malmö så det är bara komma och se!! Gå in här så ser ni programmet. Läs extra noga om filmerna " Maktlös" och " Neger låter svart". Kul! Nu ska jag gå och sola litegrann innan min sambo kommer hem!


 

Varför måste det vara så fint väder?!?

Jag fattar det inte. VARJE dag som jag måste sitta och läsa kurslitteratur så är vädret helt underbart. Visst kan jag gå ut och sätta mig på balkongen men efter ett tag så flyter man ju bort där ute. Hjärtinfarkt, hjärtsvikt och kärlkramp det är vad jag ska läsa om idag. Jag tycker förvisso att det är jättespännande att läsa om sjukdomar, men kanske inte just idag. Kolla in denna sommarbild!!

image13

Hur underbart som helst! men men.... jag har en hel sommar på mig att vara ute utan att tänka på att plugga varje dag. Nu ska jag gå ut och sätta mig på balkongen så att jag åtminstone blir lite brun! =) Jo, just det, min kära bror har gått vidare i uttagningarna till polishögskolan -2009. Kul för han. Här kommer en liten bild bara till han!! =)


image15

Polisskolan nästa!! =)Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Mina älsklingar Kiara och Brittan..

...gick inte vidare i tävlingen på aftonbladet.se (här kan ni se vinnarna i alla fyra kategorier). Jag måste ju faktiskt säga att igelkotten som vann "sveriges sötaste" var söt, men det finns många andra djur som är sötare t.ex. mina katter. =) Här har ni vinnaren i allafall, Jovars....

image9

Men jag är inte bitter för det, jag vill bara inte att Kiara och Brittan tar åt sig. =) Annars har helgen varit rätt lugn. Vi har tagit det lugnt och varit i solen lite. Idag har vi varit på en cykeltur. Det var jättevarmt, men trevligt. Det enda som inte är trevligt med en cykeltur i solen är att innan man hoppar på cyckeln måste man praktiskt taget desinficera den från hela världens spindlar. Detta är ett jobb som jag inte kan göra p.g.a. min araknofobi, så jag överlåter detta till min kära sambo. Han blir lika glad varje gång. Men men..... vad ska jag göra? Jag tänker absolut inte riskera att stöta ihop med en spindel. Jag svär, de (spindlarna) tar över världen snart!!

image10

Och för er som inte tror mig, hyr filmen "Imse vimse spindel" från 1990 så förstår ni. Om inte så är ni nog bara lite konstiga. =)

image12

Läs även andra bloggares åsikter om Brittan, Kiara, Igelkott, Arachnophobia, araknofobi, spindel, Aftonbladet, Katter, Cykel, 1990


Biobesök...

.....eller nått liknande. Jag har kommit på att det kostar ganska mycket för två personer att gå på bio. Detta har jag kanske vetat ganska länge men när jag pratade med min kära mor på telefonen tidigare under dagen så blev det ännu klarare. Det underlättar ju inte att man är student i dagens Sverige heller (höj studiebidragen åt studenterna!!).
Men trots detta så har vi bestämt oss att även om det kostar mycket pengar så ska vi minsann kunna gå på bio någongång ibland. De gånger som inte är "någon gång ibland" får bli som ikväll. Vi gör våran egen biokväll hemma. "Bygger om" soffan till ett par obekväma fotöljer, köper hem lite popcorn och dricka samt justerar om surroundljudet så att det låter helt perfekt! Sedan är det bara att klä sig lite fint och höja volymen så blir kvällen kanske inte så långt ifrån ett "vanligt" biobesök.  =)  
Var tysta nu, nu börjar filmen!!

image8
Läs även andra bloggares åsikter om Bio, Surroundljud, studenter, pengar, popcorn, film

RSS 2.0