19 November! Grattis på födelsedagen!


Barack Obama USA:s nye president!


Det är nu klart att Barack Obama blir USA:s 44:de president. Han tillsätter "tronen" den 20:de januari 2009, om drygt 2 månader. Jag blir då glad i allafall. =) Grattis!!Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Obama vs McCain (a´ la Linda)!

                     

Ingen som lever  idag kan väl ha undgått det Amerikanska presidentvalet. Att välja USA:s 44:de president är nära och imorgon får alla veta vem som vunnit.

Man skulle kunna tänka sig att när en tidning rapporterar något så ska de vara opartiska och neutrala och bara BERÄTTA en nyhet som den är. Men jag tror faktiskt inte att det är så. Jag tror heller inte att jag är den första personen som vet om detta, men jag har inget annat att skriva om i dagarna.
I MÅNGA av de svenska tidningarna så utmålas Obama som någon slags superhjälte (se bild ovan) och McCain som någon slags skurk (se bild ovan). Jag tycker förstås att detta inte är helt rätt, jag skulle vilja att de var mindre partiska och bara berättade "what´s up".  Men nu gör de inte det och vi får väl leva med det antar jag.

Nu verkar det kanske som att jag tycker att folk är elaka mot McCain men jag vill förtydliga att så inte är fallet. Jag hoppas att Obama vinner. Nu när jag skriver detta så VET jag att en viss bror kommer att skriva nån hittepå kommentar om att jag inte vet varför jag vill att Obama ska vinna och bla bla bla bla bla........ =)
Trots detta kommande påhopp så håller jag ändå på Obama. =)  Jag hoppas att han vinner för jag vill inte att McCain ska vinna. PLUS att det finns en massa andra fördelar med att ha Obama vid makten. Men jag tänker inte gå in på dessa här för att jag tycker att det är OTROLIGT kul att irritera min käre bror. =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Influensavaccin!


Som jag nämt innan så är jag ju på praktik dessa veckor. Det är så himla kul att vara ute och göra nått istället för att sitta inne och bara läsa och vara i skolan (och åka tåg). Som ni alla har hört så börjar det vara influensatider igen, och när den tiden närmar sig så vill de flesta äldre ha vaccin mot dessa. Som tur är så är influensavaccinet gratis för alla över 65 år. Jag kan bara säga en sak, idag på vårdcentralen och distriktsköterskemottagningen har det varit fullt hus. Mellan 13.30 och 18.00 så var nästan hela stället öppet för vaccinering. De första 2 timmarna var det som om glasskiosken bjöd på gratis glass och alla barn vill ju ha glass. Nästan samma sak, fast men äldre och influensavaccin. =) nästan.........=) 
Nej men skämt och sido så är det bra att de äldre kommer och vaccinerar sig tycker jag. Varför ska de behöva dras med en influensa över jul om de  slipper. Nej, det finns så många äldre som har nog mycket problem som det är, de behöver inte en influensa på det oxå.
Så idag har det varit kul, har gett många vaccinationer. Det är alltid kul att sticka lite. =) Sedan är det kul de andra dagarna oxå fast lite lungnare tempo. Omläggningar, blodtryck och lite annat smått och gott!! =)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

RSS 2.0