Sommaren är här..

Det är jag helt säker på nu. 18,4 grader i skuggan/solen, klarblå himmel och nästan helt vindstilla. Titta!

image7

Ni ser ju hur vackert det är. Jag blir så sugen på att bara ligga och sola och bli brun men jag MÅSTE plugga, tentan är i morgon. Så denna syn är det enda som jag får nöja mig med i dag. Men det är faktiskt inte så dåligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Sötaste husdjuret?

Jag uppdaterade mig själv lite genom att läsa lite nyheter på aftonbladet.se. Där snubblade jag över en tävling där överskriften lyder "Är ditt husdjur sötast i Sverige?". Ja men självklart är de det, tänker jag!! Och titta, Visst håller ni med?!? När man ser denna blid så säger man bara "aaaaaaaah".

Kiara o Brittan

Och jag menar det är ju självklart att de kommer att vinna också, för inget kan ju bli sötare. visst finns det vissa som kommer att försöka så som "dvärghästen" som vi alla läst om den senaste tiden, Den minsta hästen i världen! Och visst är den söt och allt ( Ni kan ju själva se).

image6


Men om ett år eller två så är den som alla andra "dvärghästar", liten, tjock och inte alls lika söt.
Kom ihåg att rösta smart och rösta på söthet som inte försvinner med åren. =)
Plugga? Vad är det?

Idag är det tungt att starta upp med pluggandet. Istället för att sitta och läsa så tänkte jag att om jag bara skriver ett inlägg och kommer bort från pluggandet en stund så är det nog lättare att starta upp igen. Tänk vad fel man kan ha! Med det är ju faktiskt söndag, vem pluggar på söndagar?!? Det är ju faktiskt hyfsat känt att söndagar är vilodagar. Det är vad jag har hört iallafall. =) Men Tentan "Waits for no man" och den bryr sig inte om att det är en såkallad "vilodag" idag. Nej, medans min sambo "Aaron" får ägna sig åt lyxigheter som att hänga tvätt ( =) )så får jag faktiskt ta och skärpa mig och starta upp med pluggandet, innan dagen är slut.

image5

Tydligen så är han akademiker också, där ser man! =)

Läs även andra bloggares åsikter om plugga, aaron, vilodag, söndag, tenta, akademiker

Vad ska skrivas......kaktus?

Det har bara tagit mig ungefär...1 månad att skriva något. Jag har funderat och funderat på vad man kan tänkas skriva i en blogg. En blogg.....jadu.....det är iallafall inget som jag varit intresserad av tidigare. Men efter många om och men så startade även JAG en. Är det någon som kommit undan denna internet-karusell? Om så...hör inte av dig.
   Jag har inte bara funderat över detta den senaste månaden utan jag har även haft annat för mig, även om det kanske inte verkar så ( så mkt som jag surrar). Jag studerar på heltid och har ofta mycket att stå i (i allafall så inbillar jag mig det =) ).

Nu är det lördag kväll och förrutom min sedvanliga studietid som jag haft under förmiddagen så har jag även ägnat en tid till att plantera om några kaktusar. Det MÅSTE tilläggas att jag har inga gröna fingrar över huvudtaget. Trots detta tog jag modet till mig och startade projektet. Jag hade förberett med kaktusjord och nya fina krukor. Sedan tänkte jag att någonstans på internet måste det finnas råd om hur man omplanterar en kaktus.
   Men när jag letat ett tag så insåg jag att jag fick nöja mig med lite allmän information om ökenkaktusar ( om jag fortsatte att leta så kanske det skulle dyka upp något men jag hade inte tid, jag hade ju kommit igång så bra med omplanteringen). Jag tog den lilla information jag hittat och började med jorden. Fyllde de nya krukorna, tömde ut den gamla jorden, satte i kaktusarna i de nya krukorna och fyllde på med mer jord. Allt såg jättebra ut!
   Poängen med hela min berättelse om denna kaktusomplantering är att jag tror att jag lyckades. Jag tror att katusarna mår bra i sin nya jord i sina nya vita krukor. Det tråkiga var att den sista kaktusen ( jag skulle omplantera 4 stycken) fick ingen ny jord p.g.a. att jorden tog slut.

Trots att jag inte visste något om kaktusar, omplantering eller internet (med tanke på informationssökningen =)) så lyckades jag hur bra som helst (än så länge). Jag kan bara hoppas att de ser lika fina ut imorgon med!

image2


Jaja....det blev ett långt, kanske tråkigt, stycke om kaktusomplantering. Men det blir bättre. Det var ju min första gång. Var du mycket bättre din första gång?  =)

RSS 2.0